Három hivatalos bora is van a brazíliai foci VB-nek

 

 

A június közepén kezdődött brazíliai Labdarúgó Világbajnokság három hivatalos bora a brazil borvidékekről származnak. Lidio Carraro Borászat a világbajnokság tiszteletére készített 3-féle bort, amelyek immár a FIFA hivatalos borai lettek a vébé idejére.

 

A Lidio Carraro Borászat csak 1998-ban alakult, de a tulajdonos család már négy generáció óta szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkozik. A vébére készített borok neve Faces, a fehér változatot a pincészet honlapja szerint a brazilok vidámsága ihlette, és a brazil borvidékek három legreprezentatívabb szőlőjéből készítették el.

 

A Faces vörös változatát természetesen a foci ihlette: 11 szőlőfajta borának a házasításából készült el, utalva ezzel a labdarúgócsapatok 11 játékosára, ahol minden embernek fontos szerepe van, de együtt tudják a legnagyobbat alkotni.

 

Nem maradhatott el természetesen a rozé változat sem, amelyről azt mondják, hogy természetesen egyszerű, mint a brazilok, és kifejezi az élet örömét. A borok 10 euró/palack áron vásárolhatóak meg.

 

 
Balaton Borgaléria