Augusztusi programok a Balatoni régióban


Június 14. - szeptember 28. - Kultkikötő, Balatonföldvár

A déli part legnépszerűbb színházi csomópontja, a 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát és szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóképességű Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, egy-egy különleges színházi bemutatóra vagy zenei eseményre pedig a Balaton északi partjáról, Somogy és Veszprém megyéből, valamint a fővárosból is érkeznek vendégek. Kultkikötő balatonföldvári helyszíne mellett idén Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal.

 

Június 27. - augusztus 23. - Balatonpark, Balatonfenyves

Június 27. és augusztus 23. között Balatonfenyves élete kissé megváltozik. Közel harminc estén át nagyszabású zenei és színházi produkciók érkeznek a tó partjára - ugyanakkor csak kissé változik meg, mert Fenyvesre továbbra is érvényes lesz a település szlogenje: csendes és családias, kultúrára fogékony üdülőhely. Rendhagyó fesztiválra kerül sor az 1989-ben a kettesfogathajtó világbajnokságra épült, felújított helyszínen. Nem néhány nap alatt darálják le rövidített műsoraikat a fellépők: minden este egyetlen, valóban színvonalas előadást élvezhet a közönség. Méghozzá többnyire olyat, amelyet csak erre a helyszínre szabtak, azaz máshol nem látható és hallható.

A nyár folyamán a magyar könnyűzene legjelesebb képviselői érkeznek Balatonfenyvesre. Fellép Charlie, Demjén Ferenc, Zorán, Fenyő Miklós, Hobo, Lerch István és Révész Sándor, az együttesek között pedig a "nagy öregek" a Korál és a Bikini mellett, az ifjabb generáció is képviselteti magát: a Magna Cum Laude, az Anna and the Barbies és a Vad Fruttik.

Ami a színházi programokat illeti, szabad téren ritkán látható prózai produkciók elevenednek meg Fenyvesen, mások mellett Kulka János és Kern András főszereplésével. Talán nem is létezik olyan musical, illetve rockopera, amelynek dalai ne csendülnének fel a BALATONPARK estéin, a Képzelt riporttól egészen a Jézus Krisztus Szupersztárig.

 

Augusztus 1-20. - Balatonalmádi Borfesztivál

Zamatos borok, zene, tánc és szórakozás minden este a Szent Erzsébet liget - Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvény téren.

 

Augusztus 9-31. - Balatonfüredi Borhetek – Balatonfüred, Tagore sétány, Kisfaludy színpad

A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak, valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétány elején.

Augusztus 12-17. - Szalézi PartFesztivál, Balatonkenese

A tavalyi nagysikerű Szalézi PartFesztivál, a Don Bosco Szaléziak magyarországi letelepedésének századik évfordulójára, egyszeri, ünnepi programnak indult. A nagy sikerén és a rengeteg lelkes visszajelzésnek köszönhetően, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, és hagyományt teremtünk ebből a nagyszabású keresztény, vízparti fesztiválból!


Augusztus 14-16. - Los An Gyenes, Gyenesdiás

Ha a nyár derekán, a magyar tenger mellett egy csipetnyi Amerikáért ácsingózol akkor neked a Los An Gyenes kell! Gyenesdiás Rock and Roll fesztiválján a pörgős koncertek mellett álomszép veterán autókat is megcsodálhatsz.

Augusztus 14.

Warm Up Day - Keszthely 512 Club ( Városi strand )

18:00 Black Jacks Club Night-Rockin Djs

Augusztus 15.

Welcome Day Gyenesdiás Caravan Camping

10:00 tól - Amerikai autók érkezése, strandolás

American Retro Shop

Pin- Up Girls, Szól a 50s, Music

Black Jacks Club

Dj Johny

Plus Jam est!

Augusztus 16.

Big Day Gyenesdiás Kárpáti Korzó

10:00 tól - Amerikai autók érkezése, strandolás American Retro Shop, Pin -Up Girls, Szól a 50s Music,Black Jacks Club

Programok a nagy színpadon:

17:00 Miss Losangyenes -Pin -Up szépségverseny vaáasztás!

17:20 Star Girls Rock and Roll Dance

17:40 Will Burn

18:10 Miss Losangyenes -Pin- Up szépségverseny eredményhirdetés!

18:30 Losangyenes Tombola

19:30 Dj Miss Stray Cat

20:00 Marvelous Martin and The Alleykings. Ausztria

20:45 Dj Dino

21:00 Ironcats Magyarorszaág

21:45 Dj Miss Stray Cat

22:00 The River Sharks Horvaátország

22:45 Dj Dino

23:00 The Lucky Cupids Szlovénia

24:00 Dj Miss Stray Cat

01:00 Dj Dino

02:00 The End


Augusztus 14-20. - Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

A színpadon minden nap színes gyermek és felnőtt programok. A helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok, zenekarok mellett országosan ismert vendégek lépnek színpadra. Változatos zenei műfajok! Kézműves vásár, gasztro és borutca, játékpark, pörköltfőző verseny.


Augusztus 15-16. - RockBalaton, Fonyód, kikötő

Koncertek: Déli Part, Ossian, Hard'N Heavy, Kárpátia


Augusztus 15-17. - Szürkemarha Fesztivál, Badacsonytördemic

Az immáron hagyományossá vált Szürkemarha Fesztivál elsődleges célja Badacsonytördemic arculatának formálása, a hagyományosan megrendezett Falunapi rendezvények és helyi vonatkozású gasztronómiai programok összekapcsolásával. Alapvető célkitűzés a minőségi, hagyományos, népi kultúrán alapuló szemlélet megteremtése a szórakoztató programok és a kiállító vásározók tekintetében.


Szürkebarát borverseny és szürkemarha főzőverseny Badacsonytördemic

Az idén XI. alkalommal kerül megrendezésre A szürkebarát bor és a magyar szürkemarha ünnepe. A badacsonyi hegyen érlelődött szőlőből készült bor és a hegy lábánál elterülő legelőkön nevelkedett szürke marhából főzött gulyás áll a rendezvény középpontjában, melyekhez színvonalas kulturális programok kapcsolódnak.


Augusztus 15-20. - Rózsakő Fesztivál, Badacsony

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre Badacsonyban a Rózsakő Fesztivál a "Hegy, víz, bor és szerelem" jegyében! A badacsonyi Rózsakő jelentős hatással lehet a szerelmi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok is várják a Vendégeket.


Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Idén is megrendezésre kerül a déli part egyik legnépszerűbb, és legnagyobb tömegeket vonzó rendezvénye a Balatonboglári Szüreti Fesztivál. Rengeteg program és fellépő és hamisítatlan balatoni borok.


Augusztus 15-21. - Nemzeti Hét Balatongyörökön

A Balatongyöröki Honismereti Kör rendezvényének célja történelmünk fontos mozzanatainak felelevenítése mellett, napjaink nemzeti sorskérdéseire és a magyarságra váró kihívásokra adható válaszok közös megtalálása. A rendezvényen neves történészek, közgazdászok, művészek, újságírók és számos kiváló sportoló várja az érdeklődőket.


Augusztus 15-24. - Siófolk Fesztivál és Bor és Kenyér Ünnepe - Siófok, Hajóállomás-Rózsakert

Folklór, világzene és nemzetiségi hagyományok! 2014-ben már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Siófolk Fesztivál. A fesztivál különleges lehetőséget nyújt a magyar és nemzetiségi népzenei hagyományok megismerésére.

2014. augusztus 15. (péntek)

19:00     M.É.Z. (népzene)

22:00     DJ Csucsu (folk)

2014. augusztus 16. (szombat)

18:00     Gypo Circus (könnyű)

20:00     MagyarVista Social Club (könnyű)

22:00     Vujicsics (népzene)

2014. augusztus 17. (vasárnap)

18:00     Motiva zenekar (világzene)

20:00     Muzsikás (népzene)

22:00     Sebő együttes (népzene)

2014. augusztus 18. (hétfő)

16:30     Görög kórus (népzene)

18:00     Bar-Talk (népzene)

20:00     Gyöngyhalász (könnyű)

22:00     Mydros (könnyű)

2014. augusztus 19. (kedd)

18:00     Dobroda (népzene)

20:00     Szeredás Együttes (népzene)

22:00     Szalonna és Bandája (népzene)

2014. augusztus 20. (szerda)

19:15     Nikola Parov Quartett (világzene)

22:00     Balkan Fanatik (könnyű)

2014. augusztus 21. (csütörtök)

17:30     Jazzmin (jazz)

19:30     Honeybeast (könnyű)

22:00     Anna and the Barbies (könnyű)

2014. augusztus 22. (péntek)

17:30     The FreakEnd (könnyű)

19:30     CimbaliBand (népzene)

22:00     Kowalsky meg a Vega (könnyű)

2014. augusztus 23. (szombat)

17:30     Katáng (világ-, népzene)

19:30     Szabó Balázs Bandája (könnyű)

22:00     Ladánybene 27 (reggae/ska)

2014. augusztus 24. (vasárnap)

17:30     Kaláka Együttes (népzene)

19:30     Gájer Bálint - Michael Bublé Tribute Band (könnyű)


Augusztus 16-17. - Hagyományőrző Napok, Szigliget Vár

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Hagyományőrző Napok Szigligeten. A két napos rendezvény során felsorakoztatják történelmünk korszakait és emlékeit, a honfoglaló magyaroktól egészen a 20. századig terjedő időszak harcászati fegyvereit, viseletekeit, szokásait. A fegyverbemutatókon és a csatajeleneteken ismerkedhetnek vendégek a fegyverek használatával. A vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják a fegyvereket, a gyerekeket apródavatás várja.


Augusztus 16-20. - Hévízi Borünnep

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a Borünnepet. A belváros szívét 5 napra megtöltik a kiváló borok, a zene és a tánc. Az esti mulatságok mellett a Hévízi Borünnepen végigkóstolhatjuk a legnevesebb hazai pincészetek borait - mint Laposa és Bock -, és felfedezhetjük egy ifjú olasz borász alkotásait is.


Augusztus 16-23. - Csopak Napok Borhét

Csopak legnagyobb rendezvénye a Csopak Napok, melyet Borhétként is ismernek a vendégek, nagy hagyománnyal bír. A többnapos rendezvényen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A borversenyen is díjazott borosgazdák hatalmas borkínálattal kedveskednek a bor kedvelőinek, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fajtáját és évjáratát.


Augusztus 17-20. - Balatoni H.EK.K.K. Fesztivál, Balatonföldvár

A fesztivál célja, hogy megismertesse és megkedveltesse mindenkivel a balatoni halakat és a belőlük készíthető ételeket. A Balaton-parton ízletes halételek közül válogathatnak az ínyencségeket kedvelők. Délutántól gyermekprogramok, ugrálóvár, kézműves vásár, koncertek és utcabál várja a látogatókat.


Augusztus 18-21. - B. My Lake - Elektronikus zenei fesztivál, Balatonvilágos

2014-ben a B my Lake lesz a Sziget Fesztivál "hivatalos afterpartyja". Augusztus 18-21 között kerül megrendezésre a fesztivál, mely 4 naposra bővül. Augusztus 18-án, azaz a nulladik napon beköltözhetnek a bérletesek. Tavaly igazi hiánypótló elektronikus zenei fesztivállal jelentkezett: a 3 napos B my Lake soha nem látott LineUppal várta a zene szerelmeseit; techno, tech house, minimal, electro, mindezt a Balaton közvetlen partján! Idén sem lesz másképp, csak megtoldják még 1 nappal.


Augusztus 20-24. - Strand. Nagyon Zene Fesztivál, Zamárdi, Harcsa u. és a Zöldfa u. határolt terület

Hazai- és világsztárok egész sorával bővült az augusztusi STRAND Nagyon Zene Fesztivál programja. A Nagyon Balaton sorozat keretében Zamárdi Szabadstrandján zajló, négynapos eseményre Parov Stelar mellé John Newman, a Knife Party, Dub FX és Wilkinson is csatlakozott, de a hazai mezőnyből a Petőfi Rádió 100 legfontosabb előadója is színpadra lép majd. Augusztus 20-án ugyancsak itt ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda.

Napijegy: 7.500 Ft.

Bérlet: 18.990 Ft


Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál, Vonyarcvashegy

Minden nap csemegeszőlő kóstoló és konténeres szőlőoltvány vásár, valamint borházak várják kedves vendégeinket. A rendezvény részletes programja később!


Augusztus 21-23. - Zorall Sörolimpia, Alsóörs

Zorall Sörolimpia 2014. Hetedik alkalommal is megrendezésre kerül a Sörolimpia, idén új helyszínen, a Balaton északi partján Alsóörsön, 2014. augusztus 21-23. között.


Augusztus 22-26. - Balatonalmádi Pálinkafesztivál

Balatonalmádi Pálinkafesztivál 2014. Balatonalmádiban egy helyen élvezhetjük mindazt, ami egyedi a magyar gasztronómiában. Szerencsére rengeteg ínycsiklandó hungarikum létezik.


Augusztus 23. - Országos Lecsófesztivál, Balatonkenese

Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, augusztus végén, immáron tizedik alkalommal!


Augusztus 30. - Szárszói Lecsófesztivál, Balatonszárszó

Csapatok főzőversenye, családi és gyerek programok várják a látogatókat idén augusztusban is a Balatonszárszói Lecsófesztiválon.


Augusztus 30. - szeptember 14. - Belvárosi Szüret és Zalai Teríték Bor- és gasztro fesztivál Zalaegerszegen

VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, Bor és gasztrofesztivál Zalaegerszegen. Szüreti felvonulás, Bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, valamint könnyűzenei koncertek várják hetedik alkalommal augusztus 30-szeptember 14. között várják a látogatókat Zalaegerszegen.

 

 
Balaton Borgaléria