Ökoturisztikai látógatóközpont épül Balatonfüreden

 


Óriás akváriumok Balatonfüreden - A Balaton élővilágát bemutató ökoturisztikai látogatóközpont épül Balatonfüreden

 

Várhatóan június közepére elkészül a Balaton élővilágát bemutató öko-turisztikai látogatóközpont. A Tagore sétányon álló, tájba illő pavilonban 21 édesvízi akvárium kap helyet. Múlt év novemberében kezdődött a tájba illő épület kialakítása. A Tagore sétány északi oldalára épülő látogatóközpont a Balaton jellegzetes pavilon építészetét idézi, melynek a nyugati részén igényes pihenőpark létesül.

 

A 460 négyzetméter alapterületű épületben összesen 21 édesvízi akváriumban mutatják be a Balaton élővilágát, lesz kültéri medence, valamint előadó-, foglalkoztató és bemutatóterem is. A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadják majd, amelyekben valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, de láthatók lesznek a Balatonban előforduló kagylók és rákok is. Lesz egy extra méretű, tizennégyezer literes akvárium is, amely igazi látványosságnak ígérkezik.  A létesítményben szociális helyiségek is lesznek, a keleti részén pedig nyilvános WC-t alakítottak ki.

 

Az új turisztikai és látogatóközpont egy komplex környezetismereti bemutatóhely lesz, ahol a Balaton-felvidéki hegyi patakoktól kiindulva a Balaton jellegzetes élővilágának bemutatása a cél. A térségben egyedülállónak számító látogatóközpont, a szezonon kívül is tartalmas programokat nyújt majd a turisták számára.

 

(Forrás: balatonfured.hu)

 

 
Balaton Borgaléria