Artis Csokoládéműhely

 

2012 májusában a Balatoni Borok Fesztiválján mutatkozik be először a fővárosban  balatonfüredi Artis Csokoládéműhely.

Kovács Emőke Balatonfüreden él és alkot. Valódi belga csokoládé alapanyagból készíti a szemet és ízlelő bimbókat gyönyörködtető csoki csodákat.

 

A fiatal lány sokrétű érdeklődését egy belga tematikus szálloda katalógusa, mely a csokoládéra alapozza vendégei kényeztetését, egyértelműen a csokoládé felé fordította.

 

Emőke nem számolhat be évszázados családi hagyományokról, melyek ösztönözték volna a szakma továbbvitelére. Magyar és belga mestercukrászoktól és csokoládékészítő mesterektől tanulta a csoki készítés fortélyait. Megkereste a legjobb alapanyagokat, megvette az első formákat és elkezdett gyakorolni. Első bonbonjait a család és a barátok kóstolták meg. A kedvező fogadtatás és a sok pozitív visszajelzés újabb formájú és ízesítésű csoki falatkák elkészítésére inspirálta.

 

2011 januárjában valóra vált az álom: megalakult az Artis Csokoládéműhely.

 

A csokoládé alapanyaga a kakóbab a Theobroma cacao nevű fa termése. A theobroma szó jelentése: "istenek eledele", ami kifejezi a gazdagságot, az érzéki örömöket; mindazt, amit maga a csokoládé jelent. A műhely termékei egyediek, különlegesek; a hozzájuk szükséges alapanyagok kiváló minőségűek.

 

 

Az Artis csokik között találhatók chilis, cappuccinos, ír kávés, gyömbéres, rózsás-málnás, ét- és tejcsokoládés trüffelek.

 

Az apró bonbonok sokféle ízben készülnek: málnapálinkás, étcsokoládés fűszeres körtével, málnás marcipán, ibolyavirágos, mogyorópraliné, epres, narancsos tejcsokoládé, narancsos étcsokoládé, Earl-Grey teás, fahéjas szilvás, sós karamella, bazsalikomos, szamócapálinkás, málnás, meggypálinkás, áfonyapálinkás, epres marcipán, narancsos kekszes étcsokoládé, Advocaat likőrös, karamellás Cointreau, sáfrányos vaníliás.

 

Az Artis Csokoládéműhely nagyszerű partnerre talált a Balaton Borgalériában, ahol a fiatal vállalkozó tehetségét felkarolták, s ahol szintén rengeteg ösztönzést és támogatást kapott.

„A csokoládé olyan, mint a bor: szép, finom és minden alkalom különlegessé tehető vele” – vallja Emőke, aki örömmel látja, hogy Balaton Borgalériában méltó körülmények között, a bor eleganciájával összhangban kerülnek polcra és a vendégek szájába a termékei.

 

 

Az Artis csokoládékat megvásárolhatja a Balaton Borgalériában (Balatonfüred, Zákonyi sétány 4.), a Balaton Borkúriában (Csopak, Simoga köz 2.), valamint a Balatoni Borok Házában (Balatonfüred, Blaha u. 5.).

 
Balaton Borgaléria