Újra családi keretek között dolgoznak Laposáék


Laposa Bence nyilatkozott a vinoport.hu-nak

Majdnem két évtizede annak, hogy dr. Laposa József borkészítéssel kezdett foglalkozni előbb a Badacsonyi, majd a Somlói borvidéken. Borai és azokhoz való hozzáállása nemcsak a lelkes borkedvelőket fogta meg, hanem gyermekeire is hatással volt. Lánya, Zsófia jelenleg Bordeaux-ban folytat szakmai tanulmányokat, fia, Bence pedig immár 2005 óta teljes munkakörben szőlészkedik és borászkodik. 2008-ban egy külső befektetővel új pincészetet alapítottak Bazaltbor Badacsony Kft. néven, és 2010 nyarára felépítettek egy nemzetközi építészeti díjjal jutalmazott pinceépületet. A közelmúltban egy nyilatkozat érkezett hozzánk a Laposa családtól, amely arról szólt, útjaik elválnak az új pincészettől. A közlemény kapcsán Laposa Bencét kerestük meg.

Elkerülhetetlen a kérdés, mi jelentette a fő problémát, ami ehhez a helyzethez vezetett?

Arról megoszlanak a vélemények, hogy milyen esztétikus vagy a tájba illő módon, de az új kft jelentős befektetésekkel felépített egy pincészetet, egy borhotelt és egy kóstolóhelységet Badacsonyban. Ennek eredményeként azonban hiába állt rendelkezésre a működés összes feltétele az eszközök tekintetében, a birtok sajnos mégsem kelt életre.

Az épületek kialakítása és berendezése minden szempontból tudatosan zajlott, a működtetés terén azonban már nem ez volt a helyzet. Akadtak problémák a helyi vendéglátással, de a szőlőművelés és borkészítés jelentősége is elsikkadt az épületegyüttes létrehozásának ténye mögött. A 2010-es borok fele például még le sincs palackozva. Egy évig is elég nehéz volt azt nézni, hogy ott van az ország egyik legjobban felszerelt borászata, még sincs esély a hatékony munkára.

Bővebben...
 

 

Vállaljuk céges rendezvények, sajtótájékoztatók, esküvők, baráti és családi összejövetelek borkóstoltatásának megszervezését, lebonyolítását.


A rendezvény profiljához illő borsor összeállítása, a borok megfelelő hőmérsékleten történő szervírozása, a szükséges poharak biztosítása, a borok magyar és angol nyelvű bemutatása, boros játékok szervezése.
Tematikus rendezvények támogatása a témához illeszkedő, egyedi borsor összeállításával.


Lepje meg partnereit, barátait egy különleges borélménnyel!


Rendezvénnyel kapcsolatban keressen minket az alábbi címen, vagy személyesen a BALATON BORGALÉRIA referencia borbárban:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   -  + 36 30 768 9958

vagy,

Balaton Borgaléria borbár és borszaküzlet:
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 4. /Hotel Silver Resort belső udvar/
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
A Balatoni Borkultúráért Alapítvány 2010-es tevékenységéről


A Balaton Borgaléria üzletláncot egyre nagyobb ranggal tartják számon mind a borkedvelő fogyasztók, mind pedig a borászati szakmai körök. Arról talán kevesebben tudnak, hogy létezik egy szervezet, melynek munkatársai szintén azért dolgoznak, hogy Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező bortermő területének hírnevét öregbítsék.


A Balatoni Borkultúráért Alapítványt a Balaton Borgaléria üzletlánc menedzsmentje hívta életre 2008-ban azzal a szándékkal, hogy a Balaton Borrégióhoz tartozó borvidékek fejlődését elősegítse. Azt szeretnék elérni, hogy az itt megtermelt kiváló minőségű balatoni borok a hazai és a nemzetközi borkultúra részeként ismertek és elismertek legyenek. Teszik ezt a Balatont körülölelő borvidékek marketing tevékenységének összehangolásával, a pincészetek számára egységes promóciós lehetőség biztosításával. Céljuk egy regionális borászati koalíció létrehozása.


A Balaton Borgaléria és az Alapítvány törekvései tehát összefonódnak: minél több emberhez közel hozni a balatoni pincészetek hangulatát, s minél több emberrel megszerettetni a balatoni borok íz-világát. Mind a balatoni borkereskedelmi központ, mind pedig a borászatok régiós képviselete a balatoni borkultúra szívében, a Balatonfüred-Csopaki Borvidék központjában, a csopaki Balaton Borkúriában található.


A Borgaléria és az Alapítvány a kereskedelmi és turisztikai funkciókon kívül a régió szakmai életéért is felelős. Szervezésükben negyedévente legalább egy olyan rendezvény valósul meg az országban, melynek segítségével a Balaton Borrégió középtávon méltó helyre kerülhet a fogyasztói fejekben itthon és külföldön egyaránt. Ez évi tevékenységeik minden borrégió számára követendő példák lehetnének.

Bővebben...
 
Ha péntek, akkor Budapest


A Balaton Borgaléria minden héten, pénteken házhoz szállítja Önnek kedvenc balatoni borait 14.000 Ft feletti megrendelés esetén ingyenesen.

Kérjük, rendelését legkésőbb csütörtök 12:00-ig a következő elérhetőségeken adja le:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
+36 30 7585351

 
<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>

Oldal 11 / 12
Balaton Borgaléria